Di Smith

Wie is Di Smith?

Di Smith woont voor Zuid-Afrikaanse begrippen in een relatief klein huis in het schilderachtige Prince Albert. Zij is sportief en ga dan ook graag met haar mountainbike het veld in. Met haar enorme liefde voor het buitenleven past Prins Albert perfect bij haar.

Ze is ook iemand die het allround concept van creatief zijn in lichaam en geest heeft omarmd. Di traint in een thuisgymnastiek, mediteert, drinkt graag een goede glas wijn, eet gezond en leidt een solitair maar toch sociaal leven op haar eigen voorwaarden. "Ze respecteren je ruimte in Prince Albert", zegt ze.

Haar opgekropte creativiteit stort zich in een stortvloed, die in meerdere richtingen tegelijk stroomt. Terwijl de verf van een nieuw stuk droogt, werkt ze misschien aan een conceptueel stuk met origami en naaien, of leest ze over de benarde situatie van vluchtelingen en migranten, en beeldhouwt ze een zwaartekracht tartend stuk met een vlieger die een jongen opvliegt.

Als ze niet in haar keuken werkt, is ze op haar stoep of in het veld botten en interessante stenen aan het verzamelen, geïnspireerd door de 'subtiele weelde van de Karoo', zoals ze het beschrijft.

“Meestal doe ik vijf of zes dingen tegelijk en werk ik acht uur per dag aan mijn kunst. Ik ben graag aanwezig in mijn leven. Nieuwsgierigheid houdt me op de been.”

Het werk van Di bekijken? Klik dan hier