Marguerite Beneke

Wie is Marguerite Beneke?

Glaskunstenaar Marguerite Beneke is geboren en getogen in Pretoria. Als kind had ze een natuurlijke flair voor kunst en bracht ze vele uren door met tekenen en schilderen. Terwijl ze als trainer in het bedrijfsleven werkte, bleef ze schilderen in acryl en olieverf, maar ontwikkelde ze ook een grote interesse in glas-in-lood en glasetsen. Al snel begon ze opdrachten te doen voor collega's.

In 2003 besloten zij en haar man weg te gaan van het drukke stadsleven en zich te vestigen in het schilderachtige stadje Aberdeen in de Karoo. Hier richtte ze een professionele studio op en begon ze haar fulltime carrière als glaskunstenaar. Geïnspireerd door de Karoo begon ze de sfeer in haar glaswerk te vangen.

Het kostte een paar jaar experimenteren met verschillende bakschema's, glasemail en mediums om haar unieke stijl van gesmolten glasstukken te creëren. Marguerite beschouwt zichzelf als een de eeuwige student en experimenteert graag met haar medium om nieuwe en frisse ontwerpen in glas te creëren.

Haar werk wordt tentoongesteld in galerieën in heel Zuid-Afrika en ook verkocht aan vele internationale klanten. Behalve opdrachten voor grote bedrijven en de Zuid-Afrikaanse luchtmacht is ze ook een gewilde docent in het Verenigd Koninkrijk en Canada waar ze masterclasses geeft.

Het werk van Marguerite bekijken?  Klik dan hier